Det är mer med en hög byggnad än vad som syns ovan mark. För att skapa den behöver man utföra pålning, så att byggnaden blir stabil och säker på alla sätt.
Om man skulle göra en bild av hur det ser ut i en stad med höga byggnader, såväl ovan mark som under, så hade stadsbilden sett mycket annorlunda ut. För det är mycket som man inte kan se som skapar den stabilitet som krävs för att höga byggnader ska bli starka och säkra, och helt enkelt inte kunna trilla omkull.
Det man gör, för att få byggnaderna stabila, kallas för pålning. Och det är något som man använder när en byggnad kommer över ett visst antal meter i höjd. Eller om en byggnation är mer hög än bred, även om den kan vara lite lägre. Men det kan även krävas en pålning ifall underlaget är sankt eller på annat sätt har en rörlighet i sig.
Proffs på pålning
När man ska bygga ett hus som kräver extra stabilitet så är det fler moment som krävs än de vanliga markarbetena. Först och främst börjar man med att göra en geologisk undersökning för att ta reda på hur markförhållandena ser ut under ytan. Då kan man även få veta hur långt under ytan som det finns stadig mark.
Det man därefter gör kallas för pålning, och det kan i vissa fall börja med att man borrar ett hål för varje påle. Dessa pålar fäster man sedan ihop med husgrunden och därefter kan man börja bygga huset.
Andra inlägg
- Att dekorera ett hem med stuckatur
- Inspiration och stil med rullgardin i Stockholm
- Anlita byggföretag i Örebro för lyckade projekt
- Golvslipning gör Lidingös hem vackra igen
- Takbesiktning i Stockholm – en förebyggande åtgärd
- Rivning och möjligheter i Uppsala
- Lastväxlarflak för olika behov
- Säker asbestsanering i Katrineholm
- En badrumsrenovering i Örebro ökar trivsel och fastighetens värde
- Dränering i Dalarna skyddar byggnader mot fukt